Ramadhan 2017

Salam Ramadhan Kareem 2017..

Alhamdulillah, Allah SWT grants me still well and alive to embrace Ramadhan 2017.

Walau terasa juga perbezaannya as year passes, but Alhamdulillah Syukur masih diizinkanNya menyambut Ramadhan pada tahun ini.  Sometimes, when I feel all tired, lost and despair, I reminded myself of other children yang berpuasa tanpa Ibu dan Ayah mereka.  Para isteri tanpa suami mereka dan sebaliknya – so I take a long and deep breath (sambil mengetuk kepala sikit) that be Thankful-lah Hani ! hehe.  So Alhamdulillah, thank you Allah SWT yang telah memanjangkan usia saya dan keluarga ke Ramadhan tahun ini…

InsyaAllah dengan izinMu, Ramadhan 2017 akan jauh lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya, Aaminnn!!

Maka hari ini dah masuk hari ke empat kita semua berpuasa.  I bet you, time will fly in just blink of an eye, and by the time I write again, its probably as Raya approaches.

*********************************************************

As for us at home, Alhamdulillah we are ‘almost’ complete this Ramadhan as Abang Ngah is on his semester break and is fasting at home.  Insyallah lagi seminggu, Along pula akan pulang (finals happening now), and we will be the super 7 again (complete) 🙂

Better half and myself and anak-anak Alhamdulillah juga diberi kesihatan yang amat baik untuk bersahur, berpuasa dan berterawih setakat ini, dan InsyaAllah terus diberi keberkatan dan peningkatan Iman kami oleh Allah SWT.

Busu Razin juga mengikut kami berterawih pada tahun ini. Selalunya, being the youngest and smallest (in our mind), we always thought he might be tired from fasting to do terawih pada malamnya, so he was excused (teruk kan hehe).

But like I said, mudahan Ramadhan tahun ini menjadi lebih baik baginya dan kami, he tagged us along.  Malam tadi, hubs ambik gambar nih and wrote, ‘your sons look so pious’ 🙂  (Ibu aminnnnnn kan ok dalam hati..).  Mudahan masin mulut Ayah sempena Ramadhan yang mulia ini 🙂

Nanti Along dah balik, we girls pulak ambik gambar ok!

***************************************************************

To my better half, I hope I be a better wife yeah?  Tapi kan, tapi kan… ai nak jugak you baca nih tau hihi 😛

Okay bai.  Me love you.  This muchhhhhhhhhhhhhhhhhh!.