Tetamu-tetamu Allah SWT 2013

Dengan lafaz Bismillah hirohma ni Rrahim dan Alhamdulillah penuh syukur,

along

Itu ialah Along Aminuddin and his beloved wife, Kak Long.  They are my betterhalf’s elder brother.

And, my nephew –  Nor Azni dan isteri also had departed for Hajj 2013.  Alhamdulillah.

Ya Allah, kami memohon dalam perjalanan mereka kebaikan dan takwa dan segala amalan mereka Engkau redhai.  Mudahkanlah perjalanan mereka ini dan dekatkanlah jarak mereka yang jauh. Engkau sebaik-baik yang ditinggalkan untuk menjaga keluarga dan harta mereka.

Ya  Allah kami berlindung kepadaMu dari halang rintang perjalanan dan buruknya permandangan.

Ya Allah mudahan panggilan untuk menjadi tetamuMu mendapat segala keberkatan and menjadikan kami orang-orang yang lebih bersyukur dan beriman, In Syaa Allah !

To Along, Kak Long, Azni and Na, mudahan Allah SWT membersihkanlah niat kalian untuk beribadah menunaikan kewajiban dan semoga kalian selamat pergi dan pulang dan mendapat  haji yang mabrur!

As for me, family and all of us closer to home, 😦  …

“Ya Allah, Kau tetapkanlah masa yang terbaik untuk aku pergi menunaikan haji. Sekiranya Kau takdirkan aku pergi ke menunaikan haji pada tahun ini, Kau permudahkanlah urusanku ke arah itu, jika tidak Kau tetapkan lah masa lain yang lebih baik untuk aku pergi menunaikan haji”

And, I had tears in my heart now as I am writing this ….. 😦

190991

Bismillahirrohma nirrahim..

22 years had passed and I miss her with all my heart, with every single breath that I took, everytime.

Never a day passed that me not remembering her. Let it be a bit, for that day 😦

Allahyarhamah Ibuku, Lijah bt Awang, left us and returned to Allah SWT on that sad day. It was zohor time and all of us were next to her crying obviously. Mudahan InsyaAllah, Sakaratulmaut was made easy by Allah SWT that day. Al Fatihah…. 😦

Sebagai seorang anak, kami akan sentiasa meminta-minta dan berdoa agar Allah SWT mengampuni segala dosa arwah Mek, dan kesalahan dan dosa-dosa kami adik beradik, agar ianya tidak memberatkan balasan kepada Arwah Mek 😦

Ya Allah, Ar Rahman Ar Rahim.

Ampunkan segala dosa-dosa mak Ya Allah, Ya Al Mujib, Terimalah segala amalan baik, sedekah jariah dan solat arwah Mek Ya Allah. Lapangkanlah alam kubur arwah mek luas agar bercahaya hingga hari pembalasanMu, InsyaAllah.

Ya Allah Ar Malik, kasihi dan kasihanilah dia Ya Allah sebagaimana dia mengasihi kami adik beradik Ya Allah dari saat kami dikandung dan dilahirkannya… 😦

Jauhkanlah Mek dari segala seksa kuburMu dan api nerakaMu dan tempatkanlah arwah Mak bersama para solihin ya Allah Ya Robbal Alaminnn.

Dakaplah Ibu kami bersama para solihin Ya Allah!!

Sarah @ war :)

Miza Syakirah

19 hours ago

This wonderful sister of mine is going on her first war with UPSR. Good luck my little darling. Me always ❤ you and always pray for you. May Allah ease everything…
________________________________________________________________________________________________________________________________
Well.. there you go.  The big Sis has spoken malam tadi kat FB, on our behalf 🙂
So, Selamat-lah berjuang Cik Sarah yea.  Ibu mendoakan je…
hehe.  good luck!
babies
Gambar cilok dari FB Cik kakak yang garang dengan adik muka fake stress sebab nak UPSR.  Larikkkk

Time…

Talking to you today on the phone…

Has brought me to that time that has gone

That left me crying and longing

For life that has given me most of the things…

atok

For everything from the very beginning….

mom

From the man who I inherited this life

dad

Oh please please wait for me..

For life is too vast moving

And I am too tired chasing… 😦

Hani @ 9 sept 2013.  Arwah Mek left me on 19.9.1991.  Al Fatihah…