Erti sabar dan sakit

Bila sakit, kita sabar. Dan Allah SWT sayangggg umatNya yang sabar kan?

So, bagus-kan sakit? 🙂

Sekarang nih saya sedang demam dan selsema. Sakit degree rendah jer. Apalah sangat compared to those people yang lebih diuji Allah SWT dengan sakit yang kronik. Nauzubillah !

So, saya sabar and redha dengan sakit yang cuma sedikit ini. Work-pun has been hectic in the office. With my Spa is opening this 1 April!! No no April fool but, OPENING (spelt in bold!) people. Gosh. So, sungguh-lah banyak kerja di office itu. So, now nih dah demam, dapat lah rest kat rumah 🙂

One day to rest and rest, Alhamdulillah. Oh yes, saya juga sudah makan ubat. Best jugak kan?

As, I am writing this, I was just being awaken by my little angel, Syaza asking me if I had done my solat Asar.

Oh anak, terima kasih kerana mengingatkan Ibu..

Rezeki dari Allah SWT buat kami..

Begitu rupanya rasa nervous menunggu result SPM yea 🙂

Aiyo. The anxiety was overwhelming and paramount, beyond words!

And I know, tuan empunya badan Anakanda Miza Syakirah lagi lah nervousnya menunggu result SPM dia. As much, we both tried not to talk about the results la konon. Hehe. So fake kan? 😛

Padahal rasa berdebar-debar tuh obvious tak henggat !

Dan akhirnya, hari yang ditunggu-tunggu tiba jua…

And 21 March 2012 was a happy day for us all in the family, syukur Alhamdulillah! We were overjoyed and feel so blessed.

Inilah hasilnya…

20120323-202603.jpg

Segala usaha gigih, disiplin, dedikasi, solat, tunjuk ajar cikgu-cikgu, doa ibu dan ayah dan adik-adik, doa saudara-mara, sokongan kawan seperjuangan telah terbayar!!

Best kan B, the taste of success? 😀 Alhamdullillah syukur!

Ibu dan ayah lah yang paling bangga.

Buat Cik Miza :),

You are one step ahead already.
This is the glory, the happy feeling
That I was telling?
Embrace and enjoy this moment sayang
As you totally earn it !!

Sujud syukur lah B
Kepada Yang Menganugerahi…

Dan, tak jauh dari sini
Your true life journey
To become that somebody
Now has officially begun 🙂

Dan Ibu dan ayah dan adik-adik akan selalu berada di sini
Bersama, kanan dan kiri …

Tahniah B. You did it!

To our families and friends, thank you for all the doa, well wishers dan warm words. From our humble home – terima kasih!!

Aku punya Dia

Aku yakin punya Dia
Di setiap airmata
Pada segenap hiba

Aku hanya perlu Dia
Di waktu-waktu luka
Pada ketika aku kecewa

… Aku tahu Dia ada
Mendengar segala doa
Walau Dia keras menduga
Walau Dia tegar menguji

Dan aku yakin Dia tahu
….. Kenapa aku begitu…

😦

(in a shower, getting ready for airport) @ JB on 18 March 2012…

Razin & gigi susu-nya

My youngest boy, Razin is one tough boy 😀

One of his favourite-thing-to-do in the house is smacking his big brother down. Tough eh?

Te-ta-piiiii, aisey mannnnn sungguh lah takut untuk cabut gigiiii. Hehe 😛

At 7, his beautiful sets of gigi susu sudah la mula bergoyang-goyang.

Before…

20120315-051310.jpg

Being the youngest, I must admit my soft spot for him. Kalau yang lain, I would have dragged them to go and see their dentist. Hehe

So, pujuk and pujuk and pujuk la this boy yang kononnya sungguh tough to go and see dentist. But he would give his zillion excuses trying to get off the hook!

Hmmm, finally one night while mamak-ing for dinner, and as he was sipping his usual limau ais, suddenly he showed me his hand, and dangg! his gigi on it! Haha.

Tercabut-pun, on its own!!

So, him today, minus one gigi susu 🙂

20120315-051828.jpg

Oh bucuk ibu, ada baaaannyyyaakkk lagi akan tercabut hokayy? 😀

Tuan Puteri sudah sebelas!

Image

Cik Tuan Puteri sudah besar.

Cik Tuan Puteri hari ini sambut birthday 🙂

Sudah sebelas tahun hari ini

Macam tak caya we all rasa 🙂

Harap hadiah kita tuh awak suka ek

Image

Warna pink tuh warna favourite awak kita tau 🙂

Solat dan belajar perlu dijaga, agar jadi insan sempurna

Ibu dan ayah akan berdoa siang malam dan sentiasa

Agar awak, Tuan Puteri kita jadi orang terbaik

Mari kita gi cari kek jom??

Happy birthday Tuan Puteri !! 🙂

We loveeeeeee you to bits!!!

Entry stress!

Hari ini sangat stressful.

Nowadays, it took me 2 hours in the morning to arrive at my SDM work place.

I left home at 645 am everyday and reached office 845 am. Crazy!

Masuk meeting kul 9, boss sound sebab lambat. Gjt;;4)?@90):sfu@ *toottt* la kan?

Then, work meeting work meeting work!

Break hanya untuk makan dan solat.

Arghh.

Balik kerja tadi took me another 2 hours to reach home!!!!!

I almost missed my Maghrib. Not worth it!

Rasa nak mati atas jalan ok. Macam *toooootttt* jem kat KL neh lah. Bayar tol jem. Tak bayar tol, lagi lah jem. Yang hairannya, bukan ada apa pun kat hujung jalan tuh. Hanya sikap manusia dan kerajaan yang korup.

*Istighfar*

Nak flashback and salahkan keadaan. Berbaloikah?

Sigh 😦