Twin cousins!

UnT Ya took them to Muzium the other day and posted many photos to her fb.

I was browsing the photos and decided to keep a few. This is particularly my favourite.

I have written about this inseparable cousin, Ajin & Ali.  In fact, too many of a time already here in my blog 🙂

Why?

Sebab Ibu sukeeee sangat tengok you all dua orang. Hehe. You both just love each too much eh?

Enjoy your childhood boys. May you be the best of two forever!

Aku terima nikahnya…

 

Alhamdulillah, dengan lafaz BismiLLAH dan sekali lafaz, ber’aqad’ – lah my youngest nephew, Wari with Allah SWT to honour, to guide and to love Wani till Jannah.

Mudahan rumahtangga yang baru dibina membahagiakan both of you bersama doa restu Ayah dan Bonda hingga ke hujung nyawa !

Bak kata Miza Syakirah in a lovely card that she did, “They say marriage is a gamble, but if we love each other and care for each other with the guidance of Allah SWT, marriage will be a beautiful adventure!”

🙂 waaaaaaa berpujangga anakanda yang ‘kecil’ itu. Hehe

But, believe me, she said it all!!

So, Selamat Pengantin Baru to both of the Raja Sehari. Your adventure has now officially began!

Enjoy! 😀

They are here!

Kalau la saya neh budak kecik, dah happily lompat-lompat sambil jerit, “yay yay ! They are here!!” 😀

Alhamdulillah, semua dah selamat sampai dan saya sangat-sangat happy!

This weekend is a big day for my youngest nephew of my eldest sister.

Member itew nak kahwin 😛

Congrats dear nephew! Mudahan kehidupan berumahtangga akan membawa pengabdian dan kegembiraan dengan Rahmat dan Barakah Allah SWT dan doa restu ayah dan bonda tercinta.

It will be a busy weekend for us all, Im sure. My kakak-kakak dan extended family a.k.a rombongan cik kiah dah selamat sampai dari Kelantan for the upcoming wedding dan segenap ruang rumah sungguh padat.

Sungguh riuh tapi sangat happy. Indahkan? 🙂

Apapun, esok saya masih akan cilok sekejab to visit anakanda Miza yang sedang gigih menghadapi SPM.

This is a long weekend for all of us right?

So, selamat berhujung minggu! 😀

I felt bad

The damage could be massive. Or vice versa.

It depends.

On perhaps how I look at it, may be? Or on how he look at it..

It could have been done differently. Really I could. But was I not thinking?

I asked myself again, was my conscience clear? What was my intention at that time? Is there regrets in my heart now ? Am I ok with the decision that I took? Am I sad? Should I be sad?

Honest answer is, I don’t know!

It just happened. It took place. I did it and now I have to face the consequences.

Pause. Long pause.

I stepped away a bit and I looked at the whole scenario from a different angle and in a bigger photo frame.

Tarik nafas se dalam-dalamnya….

I felt bad. Really I do 😦 ….

I know there are some explanations that I need to do. And I will, if that time comes.

But coming out from the whole mess, I said to myself this – Gosh, life is so complicated!

In my heart then, I meant well !

SPM continues…

Dear Baby,

You just called. After your paper Syariah. Laughing away sounded all happy and jovial. Hearing your voice shooh away my concern and worry..

(hmmm confuse gak sape yang exam neh sebenarnya 😛 )

Sebagai Ibu, I know it is your call, your life), To study hard. Sky is the only limit yeah.

But doa Ibu dan Ayah akan sentiasa bersama. Mudahan Allah SWT memudahkan segala dan merahmati cita-cita Miza. Sail smoothly, dear daughter.

Our doa continues for your remaining papers and till end of time.

Amin Ya Rob!!

Ajin sudah graduate !

Ini anakanda kami yang bongsu. Si buah hati Ibu, Ajin Piji..

… pada hari semalam, iaitu Ahad, 13 November 2011, budak tiut ini a.k.a Ajin sudah graduate!! Yaaayyyy!

….dari Tadika la tapi 😛 

Bersama best buddy in the world! dear cuzon, En Ali Hamzah.. hehe

..dan kawan-kawan yang lain..

Thank you teacher !

.. kita super duper happy sebab sudah graduate.  Yippie!  meh lambung topi!

.. pas tuh, kena la ambik gambar kan?  Dah graduate la katakan..hiks.

..and…

This is the *syahdu* part – Anakanda yang sungguh lasak dan nakal dan manja, dan mengada-gada, tetapi buah hati bucuk-bucuk ibu dan ayah ini telah mendapat ini… 🙂

hip hip horray!! Tahniah Ajin!  Ibu sangat kembang hokay 😀

Ibu doakan kejayaan ini anakanda bawak hingga ke akhir hayat! Amin Amin Ya Rob!!

🙂

 

Doa Bonda buat Anakanda

Kali pertama menerima anakanda
Bonda teruja, mati bicara
Ralit mendodoi, bersama seloka
Anakandalah pelengkap segala

Pantas masa mendahului kita
Rasa lelah, mengejar dunia
Namun bukan kita untuk leka
Cita dihambat seiring doa Bonda

Kini tibalah ke suatu lagi masa
Buat Anakanda dan juga Bonda
Sama-sama tidak mungkin alpa
Mengejar cita dengan usaha berganda

Selamat lah Anakanda!
Bonda berkata-kata
Redakan segala gelora!
11A+ bakal menjelma!!

Buat Anakanda tercinta, Miza Syakirah, Selamat Menempuh SPM bersama doa Bonda dan Ayahanda yang tidak pernah luntur. InsyaAllah Allah Maha Agung akan memudahkan segala buat Anakanda !

Ibu@12 Nov selepas Maghrib dua hari menjelang SPM 2011.