Life is… (the sequal)

Orang-orang yang lebih tua dari kita nih memang pandai.

Macam-macam perumpamaan depa reka cipta. To explain in short what life is all about.

One of many is ‘Alah Bisa, Tegal Biasa”. Maksudnya, bila kita buat something tuh, mula mula memang payah, lama-lama biasa lah…

To cut my babbling short😀 – Hani sekarang dah semakin membiasakan diri menggunakan LRT to work.  Oh yes, heard that rite peeps… This ‘unfriendly’ building of mine where I work tidak menyediakan parking spaces for staff.  How stupid can somebody be eh?? 

Anyways, the worst is now almost over i guess and kinda used to it already. Taking trains to work is never comfortable for me (sigh) but its not a bad option either. Kinda cool gak coz now im no longer membuat dosa-dosa kering cursing and yelling at the inefficient malaysian drivers (chewah).

This morning, I boarded LRT cam biasa. Sort of late coz I dropped my son at his school dulu before off to the train station. Bersama-sama Hani naik lah this lovely and elderly chinesse couple. The husband is old and sickly. With tongkat and all.  So we all boarded and berdiri-lah. Adalah satu mamat taiko nih, dengan spek itam segala was lucky enough and got himself a seat.

There he was sitting comfortably while these elderly couple were trying hard to even stand.  Memang tidak ada pendidikan sivik sungguh budak nih. I gave him a distant stare. In my heart I said – “anak sapa la pakai spek itam segala di dalam keretapi yang sungguh sesak and boleh ko pandang jerk orang tua nih”…

Honestly, I felt so sorry for them both. Orang tua tuh of course-lah and that budak muda yang pakai spek itam tuh especially. I felt sorry for him not to be given a noble heart and conscience mind…

Nasib baik la, about five minutes later ada la seorang perempuan bangun and gave away her seat to the much much older man yang bertongkat tuh.

Hmmmm…. orang pompuan gak yang kena bangun…

As for the mamat berspek tuh, less than five minutes later, he was snoring away. I thank God he was not even ‘a friend’… Hampeh sungguh.

One thought on “Life is… (the sequal)

  1. biasal la tu kak…some ppl r just too selfish…esspecially those in big2 city…remember the incident where i fell coz of fever..yg smpai berjahit dagu jatuh kat simpang jln besar tmn desa tu…hamppeh iza jatuh sbb pitam haram ada org nk tlg pun…jatuh bangun sendiri jek

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s