Ajin Piji-ku… :)

Ajin Piji – Being the most kenit 🙂 in our house, he is soooooooooooooooooooooo adorably manja…

And we both would just baring, lazing around, borak-borak kosong, sharing stuff. He loves to tell and asks me loads of things. Almost about anything. Budak kecik kan…

He is so cute when he said this to me last night sampai kita semua pecah-pecah perut ketawa. 😛

I asked him what he wants to bring for his ‘bekal’ to tadika the next day (hari ni-lah).

He tengah guling-guling and story me this.

“Kawan kita bawak ayam gi sekolah, tapi ayam tuh tak leh jalan la…”  Muka dia selambaaaaa gilerrrr jer bercerita.. 😀

Hahahahahahaha. kah kah kah kah.

I just cannot catch my breath to respond to him in cue.

(apa tak nyer.. what he meant was – kawan dia bawak ayam goreng. Tapi yang tak tahan bila dia sambung, ayam tuh tak leh jalan.. of course la tak leh jalan anak wei…. dah ayam tuh dah kena potong dan di goreng…)

hahahhaahah. memang sah la ko kecik lagi nak oi…

hahahaha

As day goes by..

Dua minggu yang sungguh sedih 😦

Last week Sunday, a good friend, a sister, an ex-colleague, a shoulder to cry on – Allayarhamah Kak Zah meninggal dunia. I was too distraught to even talk about it that I buried myself with my emotions and remained silence. Hanya al-fatihah dan Yassin yang mampu disedekahkan.  She lost her battle to lung cancer.

Barely a week passed when yesterday morning, Jamie rang me at my wee Monday and was shaking on the phone and she told me that my ex-boss’s youngest boy had passed away just a few hours ago, then.

Lost of words. Kaku and kelu.

We rushed to Masjid al-Falaq USJ9 to recite our Yasin and menziarah.

I saw arwah’s mom from a distance and was holding my tears. Kaki rasa kaku untuk melangkah dan memeluknya.  Dato’ Manja Ismail was my former boss in Berita Harian. He is a friend first and has always been, then only my boss…

Anakanda Ashraf  telah dijemput untuk berjumpa dengan The Al-Mighthy at such a tender and young age. Betul lah kata orang – good people die young.

Hanya al-fatihah yang mampu disedekahkan.  Allah SWT has His plans dan hanya menguji hambaNya yang mampu menongkah ujian tersebut…

Subhanallah!!

As more closer to home, I am reviewing life in a clearer picture nowadays.  Rasa rugi sangat bila menghabiskannya dengan meratap dan berduka.

I prayed hard to God untuk memberikan Hani ketenangan dan kesabaran menghadapi segala apa yang mendatang.  I prayed for my Health, Heart and my Hope to one day become a reality.

I prayed to be free and happy. Life is indeed short afterall…

Di kala March menjenguk…

14 March 2010

Another birthday

For a dear bird-ie friend 🙂

Seperti ditulis di dalam sms kita..

Dua tiga kucing lari lari
Meow meow di atas titi
Dua tiga telah ku ucapi
Tak kan sama Sham punya hari jadi!!

14 March 2010

Satu kematian

Kak Zah  adalah seorang sahabat
Sekarang bersemadi kekal abadi
Menantimu hanya Syurga Firdausi
Bersama damai yang pasti menanti…

16 March 2010

Another birthday

A soul that has been the dearest friend
Forever is a very long time
But that is how long it has been
Since Jamie and I became friends!!

My Princess is now NINE

Raising you darling is my infinite gift and you are the sweetest of the sweet.

I looked at you when you were born, and I knew then straight away, that I would be forever here to watch you grow and play.

You bring to me a heart of joy, and memories so great, and a powerful sense of motherhhood that no one can debate.

I watch you sleep and dream of things that I can only wonder. That innocent look upon your face just makes my heart grow fonder.

I see you run and jump and shout and calling out my name. No love that I have ever known could ever feel the same.
No suffering or tragedy nor deeply seated pain could ever over shadow the bond that we retain.

And so my little princess everytime before you go to your beauty sleep, remember I am your mom and I am yours to keep 🙂

Happy Birthday Sayang!!

Blues datang lagi

Senin sejak dua menjak nih selalu menjadi blues… Hampeh sungguh. Tak gomar den tau bila keje banyak, tapi tangan dan hati malas sangat nak jengah apa pun. Nasib baik lah hari senin nih datang sekali jerk seminggu, if hari-hari senin, mau nyer lingkup company nih 😀

Pagi nih however untuk menambahkan ‘pekat’ kepada kaler biru hari seninku yang blue-s nih, ada satu memo datang di meja aku pepagi nih.

Tajuk dia aku dah rasa nak memp**** jerk – Habitual late comers. WTF!!

Ingat ini spesis amfibia ke apa ber-habitat segala. I ada satu nasihat la kan. The moment you deal with *human* and *resource* (orang-orang Human Resource la nih…), tolong lah belek kamus dan carik perkataaan yang sesuai sikit. At the end of the day, your employees are not going to work an extra mile, they cursed you instead. May be you could not care less if you are cursed, tapi jangan lah membazir kertas syarikat dengan menghantar memo-memo sebegini rupa 😛

Hari nih mungkin hari aku-lah, but hari ko???

(Hmmm marah sungguh aku nih kot – ber aku-aku segala!!)

Life is… (the sequal)

Orang-orang yang lebih tua dari kita nih memang pandai.

Macam-macam perumpamaan depa reka cipta. To explain in short what life is all about.

One of many is ‘Alah Bisa, Tegal Biasa”. Maksudnya, bila kita buat something tuh, mula mula memang payah, lama-lama biasa lah…

To cut my babbling short 😀 – Hani sekarang dah semakin membiasakan diri menggunakan LRT to work.  Oh yes, heard that rite peeps… This ‘unfriendly’ building of mine where I work tidak menyediakan parking spaces for staff.  How stupid can somebody be eh?? 

Anyways, the worst is now almost over i guess and kinda used to it already. Taking trains to work is never comfortable for me (sigh) but its not a bad option either. Kinda cool gak coz now im no longer membuat dosa-dosa kering cursing and yelling at the inefficient malaysian drivers (chewah).

This morning, I boarded LRT cam biasa. Sort of late coz I dropped my son at his school dulu before off to the train station. Bersama-sama Hani naik lah this lovely and elderly chinesse couple. The husband is old and sickly. With tongkat and all.  So we all boarded and berdiri-lah. Adalah satu mamat taiko nih, dengan spek itam segala was lucky enough and got himself a seat.

There he was sitting comfortably while these elderly couple were trying hard to even stand.  Memang tidak ada pendidikan sivik sungguh budak nih. I gave him a distant stare. In my heart I said – “anak sapa la pakai spek itam segala di dalam keretapi yang sungguh sesak and boleh ko pandang jerk orang tua nih”…

Honestly, I felt so sorry for them both. Orang tua tuh of course-lah and that budak muda yang pakai spek itam tuh especially. I felt sorry for him not to be given a noble heart and conscience mind…

Nasib baik la, about five minutes later ada la seorang perempuan bangun and gave away her seat to the much much older man yang bertongkat tuh.

Hmmmm…. orang pompuan gak yang kena bangun…

As for the mamat berspek tuh, less than five minutes later, he was snoring away. I thank God he was not even ‘a friend’… Hampeh sungguh.