My puasa ramblings (dua)

Salam di hari kelima, alhamdulillah.

Often when it comes to Ramadhan, people would ask you this soalan cepumas, “awak masak ke beli kat bazaar” heheh.

Kan kan kan?

Me? Thanks to my wise mom-in-law and dad-in-law that trained anak bujang dia yakni my betterhalf😛 supaya tidak membeli lauk dan pauk di bazaar – so in return, for the past sixteen years, on most ramadhan days, Hani akan sibuk di dapur memasak🙂 ehem ehem.. (see the leg aaaa).

hehe.

As for this week and this year, since Ramadhan 1430 coincides nicely with cuti sekolah, all my juniors are at home berpuasa bersama-sama. Meriah sungguh tahun ini berbuka dan bersahur. My 8 chairs dining full house!! plus my maid of course lah kan.

So anyway, dalam kelam kelabuts memasak semalam, sempat lagi ambik gambar. Menu semalam – ikan kerisi sambal, gulai lemak kubis  and ayam rendang..

puasa1 puasa_2

perghh.. sambal belacan kicap tuh yang tak tahan!!

Done yesterday.. today nak masak apa ek??

2 thoughts on “My puasa ramblings (dua)

  1. Samalah kita Hani.. cam lipas kudung jer kat dapur tu… semangat anak2 berpuasa & of course jemaah waktu berbuka tu yang buat kita bertenaga & look forwrd to masak aper utk berbuka.. itulah salah satu kelebihan ramadhan.. salam Ramadhan alMubarak.

    Like

  2. Salam Ramadhan Kareem also for you and family🙂
    Yesterday I cooked ayam goreng serai for my lil Syaza
    She said, “sedaaaaapppnyer…”..😀
    Alhamdulillah…
    Selamat berbuka!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s