My Puasa Ramblings (satu)

Salam di hari ke empat Ramadhan 2009 !

Alhamdulillah, Syaza Irdina masuk hari nih dah empat hari berpuasa. Being a six year old, comel sungguh menengok dia berbuka dan bersahur.. Nanti dikesempatan yang lain, Hani uploadkan gambar si tinot saya nih bersahur dan berbuka k..

Heh mana taknyer.. sahur ngan coco-crunch. Tuh pun sejuit jer. Daddy dia tanya pagi semalam, “Sayang, boleh ke sustain sampai bukak puasa nanti makan coco-crunch banyak tuh”.

Senyum jer dia. True enough she can!! Ish anak daraku ini – Malaysia boleh tul…

Then bukak puasa is another story..

Semalam she bukak with donut yang Untie Ya dia kasik. Then secuit mee. Thats it. Siap pergi terawih lagi ngan Hani. Tido almost midnite. Syaza nih so kurus kering.. Allah SWT memang Maha Berkuasa – budak sekecik itu ngan makanan sebanyak itu, tapi sebab dianya ikhlas  nak berpuasa – she sustains.

Me? .. eh saya of course la tumpang bangga!! anak saya wei!! I thanked Allah SWT everyday for her.

Hehehe

So to Syaza, like what Ayah said to you malam tadi – “Puasa bukan sebab nak dapat rm 1 okay? But puasa kerana Allah SWT…”

Go Ja Go….

2 thoughts on “My Puasa Ramblings (satu)

  1. ok la tu kak hani..ada lah iza kwn sama kurus….hehehhe..we eat small amout but frequenr…rahsia diet yg sihat konon la…tu x termasuk all those junk food lg tau…slmt bpuasa kim slm kat diorg k

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s