Benarkah syurga itu di bawah tapak kaki ibu?

The scene that Im about to post took place few days ago in our living area. Myself, Abang Ngah, Sarah, Syaza and Ajin Piji were watching tv.  Tak ingat citer apa, but it was almost maghrib time…

Ajin Piji being the most manja and cuddly with me, came and gave me his usual loveable hug and kissed my foot (mind you, he likes kissing me like everywhere here and there…hehe). I was not paying much attention to him as tengah kusyuk menengok tv time tuh..

Syaza                :         “Ajin, eeeei  kotor nyer cium kaki ibu…”

Sarah                 :         “Syaza!! Mana ada!! kat tapak kaki ibu ada syurga lah!!”

Abang Ngah       :      ” ah ah”

Syaza                 :      “Mana ada!! ???”

Sarah                 :      “Adalah !!! kat tapak kaki ibu ada syurga lah!! “

Abang Ngah    :      “Eh Ustazah tak cakap ke?  betul lah tuh, kat tapak kaki ibu ada syurga !!” 

(The elder bro, Abang Ngah sounded a bit annoyed there …. hmmm well Abang Ngah, Syaza is indeed only six years old ay…)🙂

Syaza dah masam mencuka dan merajuk….. Ajin melopong tak paham sangat apa intipati cerita…

Me???  –  Amazingly terkedu… Allah Huakbar!  for hanya Allah SWT yang Maha Tahu kenapa syurga itu SEMEMANG NYA- lah di bawah telapak kaki ibu…Wallahualam.

As for my lovingly juniors – Ibu endlessly prays and doa for your well being and happiness – all the time, selagi nyawa masih ibu kandung… Mudahan-mudahan anak-anak ibu membesar di bawah lindunganNya sentiasa. Amin Ya Rabal Al-lamin…

God has His plans…

6 thoughts on “Benarkah syurga itu di bawah tapak kaki ibu?

  1. Dear Hani, that is soo sweet & very touching… Anak2 juga adalah jalan untuk ibu ke syurga.. May all of us sentiasa di bawah lindungan rahmatNya.

    Like

    1. dear aunty Nida, ni Sarah Kamilia. thank you for visiting my mother blog
      kita dengar yang aunty selalu tanya khabar kita tu je lah kita nak cakap

      Like

  2. to sarah…bila awak nak baca blog saya pulak?hehe..so cute.
    bila dah jadi mother nie barulah ku mengerti kenapa syurga itew di bwh tapak kaki ibu.. ‘al jannah tahta aqdamul umm’

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s