Mata kiri ku berkedip-kedip..

Last friday, me lepak-lepak had lunch kat Marjan, KLCC with my buddies.

I told Sherry that my mata kiri dok kedip-kedip, sure nak menangis la tuh…

Since Friday, I sort of  ‘menunggu’ bila pulak aku nak menangis nih.. hmmm

Finally, last night tumpah jugak air mata ku ini… heheh ;)

Al-kisah, dah dua hari Hani berpuasa. Semalam pulak time bukak puasa, I ordered pizza for the children. Tak selera la pulak tekak nak makan pizza for bukak puasa. So, I korek nasi sejuk pagi and makan dengan sambal belacan and saki baki ikan goreng lunch. Masuk dua suap, my tekak dah heaty and sakit. Perit ya rabbi.. menitis-nitis air mata menahan keperitannya.

I stopped half way and went up to do my maghrib prayers.  I stayed in my room for almost an hour to hilangkan perit sakit tekak. Texted my sis, Awa ajak dia makan luar, she did not reply la pulak. Ish.. malang sungguh nasib :(

Then beloved better-half who is now in Terengganu tiba-tiba called. Dalam keperitan sakit tekak yang teramat sangat, mood nak bercakap pun tak de. We spoke briefly. Dalam hati dah nak ala-ala majuk…

Children lak nobody came up and asked how am I doing… ish menjadi-jadi majuk di hati nih hah…

My tekak still perit, so I decided to just sleep without eating anything just yet..

Before off to bed, I texted my better half. Gini bunyinyer..

“I hurt my throat during bukak puasa. Off to bed now and I just want to forget everything. Gud nite !”  (hehe ayat majuk Hani la tuh kiranya…).

Kelam-kelabuts he called…

Apa lagi… meraung la saya… :D

hahahhaha, itu lah citer air mata ku tumpah akhirnya malam tadi bila mata kiri ku berkedip-kedip hari Jumaat hari tuh…

Well, I hope that about it la… no more tears??

Till later, have a lovely day ahead people :)

6 thoughts on “Mata kiri ku berkedip-kedip..

  1. Salaam.

    Doa Malaikat Jibril menjelang Ramadan : “Ya Allah abaikanlah puasa ummat Nabi Muhammad jika apabila sebelum memasuki bulan Ramadan dia tidak melakukan 3 perkara :

    1. Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada dua orang tuanya,
    2. Tidak bermaafan terlebih dulu antara suami isteri,
    3. Tidak bermaafan terlebih dulu dengan orang2 di sekitarnya.”
    Maka Rasulullah pun ucapkan Amin tiga kali.

    Oleh itu saya ingin memohon dibukakan pintu maaf selebar2nya. Maafkan segala kesilapan dan kesalahan saya. Semoga Allah swt memberkati & merahmati dan sentiasa menjaga ibadah puasa kita. Amin….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s